Danmarks eneste læse-stavemateriale til engelsk, udgivet på Forlaget Alinea i 2019. Materialet sælges som ”Har du bog har du web”.


Kom på kursus i, hvordan du underviser med materialet og den tilhørende web-del

 

Nederst i artiklen er der links til anmeldelser og videoer.

 Citater fra anmeldelser

Folkeskolen 10. maj 2020:

 • ”Sjældent er jeg blevet så begejstret ved at stå med et materiale i hånden, som jeg blev, da jeg så nærmere på ”Words” fra Special-pædagogisk forlag…”
 • ”… Tilegnelsen af det engelske skriftsprog udfordrer elever generelt i forhold til den komplekse ortografi, som karakteriserer sproget. Den udfordring tager ”Words” alvorligt og understøtter med systematiske strategier i materialet...”
 • ”… Materialet ”Words” indeholder to elevhæfter og en meget grundig og gennemarbejdet lærervejledning, der redegør for materialets baggrund, som blandt andet bygger på lydmetoden Phonics, der systematisk støtter eleverne i at koble grafem og fonem, ligesom eleverne støttes i læse- og stavestrategier, der gør det muligt for dem at læse og stave på engelsk.”

Sproglæreren 1/2020

 • ”… Der er tale om et meget velgennemarbejdet materiale, som er lige til at gå til for en underviser. Engelsk kan være meget svært for mange, især udtalen, og der er helt sikket tale om et materiale, som mange kan få god gavn af. Samtidig lever materialet op til og kan støtte underviseren i at opnå de Fælles Mål, som er beskrevet for faget engelsk. Det kan helt klart anbefales.”

 Words

 • Danmarks eneste grundlæggende bogstav-lyd materiale til engelsk.
 • Målrettet alle elever gennem hele skoleforløbet, samt unge og voksne med skriftsproglige vanskeligheder.
 • Bygger på bogstav-lydmetoden – Phonics, som er den engelske betegnelse for undervisningsmetoden, som systematisk gennemgår de engelske sproglyde og kobler dem til bogstaver. Phonics er den læse-stavemetode, som læseforskningen i flere årtier har dokumenteret, er mest effektiv for alle elever, der skal lære at læse og stave.
 • Tager udgangspunkt i de engelske stavelsestyper: lukket, åben og v-e, og introducerer regler for stavelsesdeling.
 • Anvender den multisensoriske tilgang, hvor eleverne lærer at blive opmærksomme på dét, de kan høre, se og mærke samt at blive bevidste om bevægelser i taleorganerne (mund og hals).
 • Består af 2 elevhæfter: Words 1 og Words 2 og en meget informativ og nødvendig lærervejledning med teorien bag Phonics, tips, råd og facit samt supplerende opgaver
 • Har en web-del med bl.a. indlæste evaluerende før- og efteropgaver, indlæste diktater, bogstav- og nøglekort til udklip, oversigter til ophæng i klassen, spil, og andre aktiviteter. Man får adgang til web-delen ved køb af Lærervejledningen.
 • Sælges som Har du bog, har du web på forlaget Alinea, se link under disse fine videoer.

 

 

Links:

Se Words materialet på Alinea

Se indledningen til Lærervejledningen

Se Ida Fenger bruge Words  

Læs Bliv-klog-artikel om Words af Hans Henrik Rasmussen

Læs Folkeskolens anmeldelse af Words, 10.  jan. 2020

Læs Sproglærerens anmeldelse af Words, 1/2020